Luke 4

I dag har jeg lyst til å gå litt bort fra tips og råd som handler direkte om advent og jul. Denne gangen har jeg lyst til å gi dere noen råd om selve (sam)livet.

Det kan være ganske belastende for et parforhold når man blir flere i familien. Det har jeg lest masse om, og har også venner og bekjente som faktisk har gått fra hverandre etter at det har kommet et nytt tilskudd til familien. Derfor kom det ikke akkurat som et sjokk at også vårt forhold skrantet litt i begynnelsen etter at Mickey kom til verden. Jeg hadde datteren min fra før, men mannen min har jo ikke vært i livet hennes helt fra hun ble født. Han har heller ikke barn selv, så han visste ingenting om hvordan man skulle oppdra et lite nurk. Derfor ble det flere uenigheter rundt en del ting. Spesielt når det gjaldt grensesetting. I begynnelsen viste jeg stor tålmodighet med han (mannen min), men da han ga Mickey friere tøyler enn datteren min måtte jeg bare sette foten ned. Det endte med en ganske stor krangel der vi til slutt måtte sette oss ned å overveie om vi skulle fortsett forholdet eller bare avslutte det. Vi fant ut at det var til det beste for barna at vi ga det en sjanse til. Det ville også bli komplisert med samværsordninger og sånt. Det har jeg mye erfaring med, og det vil jeg ikke utsette Mickey for. 

Etter dette så har det bare gått oppover. Vi er kommet til enighet om hvordan vi skal ha det hjemme, og hva som er lov, og ikke lov (for Mickey). Det dere ser på bildet under her er for eksempel ikke lov. 

Siden vi har hatt en litt vanskelig tid i det siste hadde jeg lyst til å gjøre noe for å glede mannen min. Det har ikke vært lett for han å bli småkattsfar. Jeg snakket litt med en mannlig kollega om hva jeg kunne finne på for å glede han. Han foreslo at jeg kanskje kunne lage han en julekalender. Det synes jeg var en kjempegod ide. Mannen min er veldig glad i øl, og kollegaen min foreslo derfor at jeg kunne lage en ølkalender til han. Den ideen elsket jeg ved første sekund. Jeg har gitt han restriksjoner, så han får bare drikke øl en dag i uken, så det å få lov til å ta seg en øl hver dag i hele desember ville være den beste gaven han kunne fått. Jeg gledet meg masse til å lage denne til han. Han hadde forresten fortalt meg tidligere at eksen hannes hadde gjort det for han da de var sammen. Jeg tenkte at jeg ikke kunne være noe dårligere.

Jeg skulle dra ut for å handle noen dager før desember, så den skulle være klar til første luke skulle åpnes.  Jeg hadde litt ekstra tid på meg siden vi ikke starter med julekalender før 5.desember i vår familie, men jeg ville gjerne ha god tid, så jeg kunne kose meg litt med selve prosessen. Jeg har laget pakkekalender til min datter hvert år, så jeg vet jo at det gir mye julestemning.

Da dagen kom, og jeg skulle ut på julekalenderhandling gjorde jeg en dag av det. Jeg hadde tatt meg fri fra jobb til og med. Først dro jeg til frisøren, så på kafe der jeg spiste en deilig lunsj helt alene. Det var skikkelig herlig. Så dro jeg på Sweetheart, en koselig liten nisjebutikk der de selger blant annet sjokolade. Der kjøpte jeg meg en deilig adventskalender fra Heilemann. Den ser dere bilde av under her. For de som følger meg på instagram, så har dere kanskje sett at den inneholder sjokolader i alle slags fantastiske former. Det er så morsomt å åpne lukene i den hver dag etter middag. 

Da jeg var ferdig med min del av handlinga dro jeg til Eurospar for å handle inn øl til mannen min sin julekalender. Jeg gikk til ølhylla og der fant jeg alle slags ølsorter. Det må ha vært hundrevis. Jeg ble helt overveldet. Jeg så litt nøyere etter og til min store forbauselse så jeg at en ølflaske kostet 40 KRONER!(!!!) Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at det skulle være så dyrt. Jeg begynte å regne på det, og fant fort ut at dette måtte taes ut fra et annet budsjett hvis det skulle kunne gjennomføres. Økonomien har ikke vært på topp i det siste på grunn av oppussinga. Jeg ville ikke ta det fra julegavebudsjettet, fordi jeg hadde allerede planlagt en fin gave til han. Jeg kunne ikke ta det fra matbudsjettet heller. Det ville bare blitt helt feil. Jeg kunne i hvert fall ikke ta det fra mastercardbudsjettet, siden jeg allerede hadde brukt det opp på frisør, kafe og julekalender fra Sweetheart. Heldigvis fikk jeg øye på sjokoladekalenderne som sto på en hylle ikke så langt unna ølet. Mannen min er også veldig glad i Pondus. Så det endte med at jeg kjøpte denne Pondus-kalenderen til han til 129,- Den ble han kjempeglad for. Det er jo tross alt tanken som teller. 


#julekalender #adventskalender 

 

Luke 3

Jeg har fått et ønske fra en av mine lesere om å komme med noen tips til hva man kan gjøre med inngangspartiet for å få fram julestemninga. Som dere vet holder vi på å pusse opp hjemme hos oss. Ikke bare innvendig, men også på utsiden. Som sagt i luke 1 så skulle snekkerne egentlig vært ferdig til 1.oktober, men vi fortviler ikke. Vi trives god i hverandres selskap. Vi fikk oss en liten kattepus, Mickey, i august, og siden snekkerne hadde begynt på arbeidet sitt da, så tror han nok at de bor her. Jeg tørr ikke tenke på hvordan det skal bli for han den dagen de ikke kommer til å være her mer. Vi er forberedt på at det kan bli tøft.

Tilbake til dagens advent-/juletips. Her ser dere inngangspartiet vårt sånn som det ser ut i dag. Vi har fått ny kledning på hele huset, og det er deilig. Vi merker stor forskjell inne i huset. Heldigvis er deler av sørveggen fortsatt ikke dekket av noe panel i det hele tatt. Det gjør at jula i år ikke blir helt ulik jula i fjor. Det er viktig å holde på tradisjonene, og det blir rart hvis ikke stearinlysene blafrer i det hele tatt på julaften. 

Vi har bare malt deler av panelet på huset. Dette er fordi det begynte å bli frost midt i malinga, så vi må vente til våren før vi fullfører arbeidet. Dette var selvfølgelig til stor frustrasjon der og da, men vi har lært oss å leve med det. Det er egentlig ganske vakkert. Treverket er helt nytt, og det er grunnet, så vi er ikke redde for at det skal bli ødelagt i slafseværet vi har her oppe til tider. Jeg synes også det er flott at naboene våre ser at vi har fått helt ny kledning, og kanskje blir inspirert til å gjøre noen grep selv. De har faktisk begynt å bygge noe hos naboen de siste ukene, og jeg tenker at det er takket være oss. Jeg tror det skal bli en garasje. Siden deler av huset er hvitt, og deler av det er trehvitt kan man se på det som en metafor på vinteren her i Tromsø. Den ene dagen kan du våkne opp til eventyrlig hvit vinter, og den neste dagen er bakken (tilsynelatende) bar med et tynt lag med is over, så du ser jorda under. Slik som det er på bildet. Det er alltid veldig spennende når du går ut om morgenen. Du vet aldri om du har tatt på deg riktig skotøy. Ofte får jeg ikke svaret på det før jeg ligger i innkjørselen.

Vi har stilas stående på venstre side av huset.Snekkerne er egentlig ferdige med den siden av huset, men de er veldig omsorgsfulle, så de har levnet det der, så vi har noe å holde oss fast i når vi skal gå ned til bilen om morgenen. Det er mørkt når vi kommer ut, og av og til glatt, så det er greit å ha noe å holde fast i før vi “ser lyset” på andre siden. Utelyset vårt har vi enda ikke fått på plass enda. Det er med på å gi litt spenning i hverdagen.

Jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle gjøre det med julepyntinga i inngangspartiet i år, så jeg malte rett og slett hele døra rød. Det er jo julefargen nummer en. Og siden vi har fått fyringsforbud fra kommunen, og pipa derfor er tettet igjen i stua, har jeg satt opp en stige, slik at julenissen kan komme seg inn via verandadøra på nordsiden av huset. Siden han er en stor og tung mann, og har med seg mye bagasje har vi tatt bort rekkverket på enden, slik at han lettere skal komme seg opp.


Jeg håper dette har vært til inspirasjon for dere. Jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger, så kom gjerne med flere ønsker. Ha en flott uke 50. Ikke stress for mye. Vi blogges i luke 4!

 

Luke 2

Velkommen til luke 2 i min julekalender. I dag skal jeg komme med noen tips til hvordan dere kan pynte til jul i kjøkkenvinduet.

Som dere ser har vi fått satt inn et helt flunkende nytt vindu på kjøkkenet også. Snekkerne har ikke fått satt inn foringer og lister her heller, men det gjør ingenting. Det er min datter som har dekorert dette vinduet. På bildet lenger ned ser dere henne i aksjon.

Her har hun valgt en klassisk sprosseløsning med fire ruter. Hun har laget et asymetrisk design der hun har brukt sjablonger, kjøpt på Europris, som mal. Hun har valgt å ha snømenn og julenisser i hver sine ruter. I den nederste ruten til høyre har hun laget to snøkrystaller, mens hun diagonalt oppe til venstre har valgt å gå for en julestrømpe. I de resterende to rutene har hun laget en snøkrystall i hver rute. Hun har brukt skålvektprinsippet når hun har planlagt layouten på vinduet. De to snøkrystallene nederst til høyre og julestrømpen øverst til venstre skaper en harmoni og balanse i vinduet, som man bare kan måpe av. Til slutt har hun toppet det hele med en søt snømann-uro, som prikken over i’en.


Her ser dere også at isolasjonen som kommer fram mellom vinduet og veggen er med på å gi uttrykket et mer vinter-/juleaktig preg. Det er nesten så man føler at vinteren kommer inn i huset. Det gjør seg virkelig, og julestemningen bare sprer seg utover hele kjøkkenet.

Jeg håper dere har en fin adventstid i alle hjem der ute. Hvis det er noe spesifikt dere har lyst til at jeg skal dele fra vår førjulstid, er det bare å kommer med ønsker i kommentarfeltet.


#advent #julekalender #adventskalender #luke2 #julevindu #kjøkkenvindu

Julekalender – luke 1

Jeg har bestemt meg for å lage en julekalender til dere. Her har dere luke nr. 1. I vår familie har vi alltid startet med julekalenderen 5.desember. Grunnen til det er at vi senker skuldrene veldig når adventstida melder sin ankomst. Det er viktig å ikke la julestresset ta helt overhånd. Dette er også en moral snekkerne vi har leid inn lever etter. De skulle egentlig vært ferdig hos oss 1.oktober, men de trives veldig godt i vårt selskap, så de er her fortsatt. Det tar vi som et stort kompliment.

Dette er det nye vinduet vi har fått på vårt soverom, jeg og mannen min. Vi har forresten skiftet soverom, men det skal jeg fortelle om i et annet innlegg. Hvis dere ser nøye etter legger dere kanskje merke til at snekkerne ikke har rukket å sette inn foringer og lister rundt vinduene enda.

Tilbake til julekalenderen. Den skal inneholde nyttige tips som dere kan benytte dere av i adventstida. Kanskje dere også klarer å senke skuldrene deres like lavt som vi og våre snekkere har gjort. Det jeg har gjort her er å slå inn en standard spiker inn i et av de spikerhullene som allerede var der. Jeg ville ikke lage et nytt hull, da det ville blitt utrolig stygt siden vi nettopp har fått satt inn nytt vindu.

Jeg har valgt en svart ledning, som en fin kontrast mot den hvite veggen. Siden ledninga er litt kort, så har jeg forlenget den med en hvit skøyteledning. Vi ønsker ikke å ha julegardiner, da det blir med på å fjerne det som skal være fokus i julevinduet vårt. Nemlig julestjerna. Vi har valgt å ikke ha lys i stjerna, fordi jeg leste på Dinside at det er brannfarlig. I vinduskarmen har vi liggende et brekkjern, som et symbol på trygghet. Vi sover alltid så godt når vi vet at det ligger der. Vi har ett i hvert soverom.


Da håper jeg dere har blitt inspirert til å starte med pyntingen hjemme hos dere også. Jeg håper dere følger med på hva som kommer i luke 2. På gjensyn!


#julekalender #interiør #luke1 #advent #julevindu #julestjerne #allehjerterglederseg