Pakkevegring

Jeg har en lidelse. Den er sesongbetont på lik linje med pollenallergi. Min lidelse gir ingen irriterende symptomer, men den har noen sure bivirkninger. Jeg snakker selvfølgelig om pakkevegring. Jeg vet at det er flere enn meg som lider av dette. Det er ikke arvelig, ei heller påvirket av miljø. Denne lidelsen kan ramme hvem som helst. Også deg. Jeg tror ikke det er forsket noe særlig på området, men jeg, personlig, tror at det er slik at enten har du det, eller så har du det ikke. Man kan kanskje sammenligne det med et virus, som ligger latent i kroppen. Så blomstrer det opp når det passer som aller verst. Som herpes.

Nå er pakkevegringen min slått ut i full blomst. Mitt siste utbrudd startet for ca tretten dager siden. Det var noen dager før vi skulle reise til Bulgaria. Det startet ca to dager før avreise, og varte helt til bare et par timer før vi skulle være på flyplassen. Bivirkningene av det utbruddet var at jeg ble sittende uten høretelefoner på flyet. Ikke så alvorlig. Irriterende, men ikke alvorlig.

Denne gangen startet det i dag. Vi skal reise i morgen. Av erfaring, regner jeg med at det vil gi seg i morgen rundt kl 10:00. Det som er så fint med denne lidelsen er at angrepstidspunktet er ganske forutsigbart, selv om det alltid er ubeleilig. Jeg vet også at det alltid går over til slutt, og at det sjelden gir noen alvorlige konsekvenser. Irriterende ja, men ikke alvorlige. Nå, i skrivende stund kjenner jeg at jeg er ganske kraftig angrepet, så det er nok best at jeg legger meg på sofaen og slapper av nå. Kanskje det gir seg tidligere enn det jeg har beregnet da.

Mannen min har en annen lidelse. Her er kofferten hans:

Fortsatt god ferie! 🙂

Et nytt og bedre liv.

For hver overgang i livet mitt, det være seg ny årstid, ny uke, nytt år, ny alder, og nå ny ferie, faller det seg helt naturlig for meg å starte et nytt (og bedre) liv. Jeg liker å starte et nytt og bedre liv så ofte jeg kan. Jeg legger som regel inn nye rutiner når dette behovet melder seg. Det går gjerne i endring av livsstil og om lure triks for å få hverdagen til å gå lettere rundt. Nå som jeg har sommerferie handler mitt nyeste liv om å få sommerkroppen. Vi reiser til Paris på mandag, så jeg har ganske god tid på meg. Jeg kom akkurat hjem fra en jentetur til Bulgaria. Datteren min og jeg reiste dit sammen med en venninne av meg og datteren hennes. I forkant av den turen, og egentlig mesteparten av våren, har jeg jobbet for å nå “all inclusive-kroppen”. Det krevde en god dose selvdisiplin, men jeg kom i mål like før avreise. Så jeg tror det skal gå bra denne gangen også. Det gjelder å prøve å komme seg inn i det moduset omgivelsene krever. Det sier seg selv at storbyferie til Paris krever en annen standard til kropp enn en chartertur til sydenland. Jeg har selvfølgelig full kontroll.

Den beste måten man kan oppnå sommerkroppen på er å ikke spise noe godteri, og trene så ofte man kan. Man burde selvfølgelig ligge unna alkohol også.


Det er ingen problem å la være å spise søtsaker. Jeg er egentlig ikke så glad i det uansett. Men jeg har det som en regel at man må få unne seg noe på lørdager. Og hvis man blir invitert i bursdag, eller på besøk, så synes jeg det er uhøflig å takke nei når man blir tilbudt noe. Noe det for øvrig er uansett hvor man er, og hvilken situasjon man befinner seg i. For eksempel hvis man drar på kafé med en venninne, og hun kjøper et kakestykke. Da synes jeg det blir litt smålig av meg hvis hun må sitte og spise det helt alene. Hvis du er på besøk hos noen på en helt vanlig ukedag, og du får servering der. Da synes ikke jeg det er god folkeskikk å avslå det som blir satt foran deg heller. Det blir også en del turer til byen når man har fri. Da er det ikke alltid så lett å planlegge måltidene, så da er det ganske greit å ta en liten sjokolade bare for å stabilisere blodsukkeret.

Alkohol er heller ikke noe problem å holde seg unna. Jeg tar meg kanskje et glass vin til maten i ny og ned. Så blir det jo litt i festlige lag, som fødselsdager feks. Og hvis jeg er på festival. Da synes jeg det er veldig hyggelig å ta meg en kald øl hvis det er veldig fint vær.

Det er så fint å ha et slikt mål når man har fri. Da er det mye enklere å holde seg til rutinene. Verken jobben eller andre ting står i veien og saboterer.

Nå er vi ca én måned inn i ferien, og alt går etter planen. Vi har, som sagt, vært i Bulgaria en uke. Der har vi levd på all inclusive, og jeg regner med at det vi har spist der er etter helsedirektoratets anbefalinger. I tillegg har jeg beveget meg en god del mens vi var der. Jeg har gått fra hotellrommet, til bassenget, så til kafeteriaen, og tilbake til bassenget igjen. En slags sirkeltrening. Svigermor kom på besøk samme dagen som vi kom hjem derfra. I dag har hun bursdag: Gratulerer med dagen! 🙂 Etterpå skal vi på Buktafestivalen. I morgen og lørdag også. Da blir det en del gåing, både til og fra, og inne på festivalområdet. Da får jeg mye gratis trening, så den delen slipper jeg å tenke på de neste dagene. Så reiser vi, som sagt, til Paris på mandag.

Siden jeg skal være så mye i aktivitet vil nok sommerkroppen komme helt uten anstrengelse. Når vi kommer hjem er det bare å legge seg i hardtreninga igjen. Da er det julekroppen som er målet.

Ha en fortsatt fin ferie, alle sammen!