Ryddedag

Heisann hoppsann! Innlegget i dag blir ganske kort. Jeg hadde bare lyst å fortelle litt om dagen min.

Datteren min var i bursdag i to timer på ettermiddagen i dag, og da så jeg mitt snitt til å få gjort unna litt husarbeid. De gangene man får ånden over seg må man bare smi mens jernet er varmt, og hive seg rundt. Da føles det alltid så godt etterpå. Da kan man legge seg ned på sofaen med god samvittighet og bare nyte resten av kvelden.

Jeg la merke til at bladene under sofabordet var veldig uorganisert, så jeg samlet dem sammen i en rett bunke. Jeg kjente at i dag var ikke dagen for å gjøre noe med sokkene som lå under bordet, så jeg lot dem bare ligge. Etterpå tok jeg meg en velfortjent hvil på sofaen.

Her ser dere et før- og et etterbilde:


Før                                                 Etter

Hva har dere gjort i dag da? 🙂

#interiør #rom123 #bonytt #boligpluss #teakbord #sokk #omg #flossteppe #skandinavia #sofa

Lørdagskveld med bacalao og “nye” inntrykk

På lørdag var jeg invitert på middag til en god venninne. Hun hadde laget nydelig bacalao. Vi var fire damer som var der og spiste, drakk vin og hadde det kjempehyggelig. Vi dro ut på Verdensteateret og danset etterpå. Kvelden var en suksess. I går var jeg litt sliten, så da lå jeg for det meste bare og slappet av på badegolvet.

Jeg fikk lov å ta bilder av leiligheten til venninnen min, så jeg kunne vise den til dere. Her ser dere et bilde av bordet hun hadde dekket på til oss. Hun har gjort seg flid, og til og med vært kreativ og laget bordkort.

 

Venninnen min og jeg deler samme interesse når det gjelder interiør. Det var en av dere lesere som spurte meg hvor jeg hentet inspirasjonen min fra. Denne dama er helt klart en av mine inspirasjonskilder. Jeg tar nok ikke feil når jeg sier at det går begge veier. Hun liker også å ha ting på stell, og lar heller ingenting bli lagt til tilgeldighetene.

Her ser dere noen bilder av stua hennes. Hun har faktisk samme sofa som vi har. En av de mange likhetene man kan finne både hjemme hos oss og hos henne. Det var jeg som kjøpte sofaen først.

Hun lager mye av kunsten og tingene sine selv. Hun syr puter, lager bilder og barn. Hun bruker også en del humor i interiøret sitt. Her ser dere bilde av en morsom pute hun har i sofaen sin.

 

Her er oppholdsrommet til barna hennes. Hun har organisert tingene deres, og gjort det riktig fint. Her ser det alltid rent og ryddig ut. Akkurat som hos oss.


Disse bildene og penneholderne har hun laget selv.

På sitt eget soverom har hun også ordnet det ordentlig fint.

Denne kommoden har hun kjøpt brukt og malt selv.


Her har hun brodert et bilde med et sitat: “Nei, får vel stå opp og komme i gang. Dagen vil neppe stinke helt av seg selv.” Morsomt.

Her er et bilde av badet hennes. Her ser dere at hun har vært litt slurvete og glemt å legge ned toalettlokket. Det synes jeg er litt for dårlig når man har invitert til selskap. Hun sa at det var fordi hun ønsket at gjestene skulle føle seg velkommen når de kom inn i rommet, men den kjøper jeg ikke. Hun har vist litt åpenhet ved å levne den ene skuffa på gløtt.

Hvis jeg skal plassere min venninne innenfor en bestemt stil må det bli skandinavisk retro, akkurat som hos oss. Hver gang jeg har vært på besøk hos henne får jeg alltid lyst til å dra hjem å sy eller ommøblere. I dag har jeg fri fra jobben, så jeg tror kanskje at jeg skal bruke dagen til nettopp det. Hvem vet. Kanskje jeg tar fatt på “boden”.

Vi blogges! 🙂 <3

#interiør #bacalao #bolia #retro #skandinavia #kunst #selskap #rom #rødvin #tromsø #BFF #åpenhet #bøker

Bod/oppbevaring

Det er sikkert mange som kjenner seg igjen når jeg sier at man aldri kan få nok lagringsplass. Det mener i hvert fall jeg, og derfor er jeg veldig glad for at vi har en kjeller som vi kan oppbevare ting i. Her ser dere et bilde av kjelleren vår:

Filter: #lysglimt

Det som vises på bildet er bare halvparten av rommet. Bak meg har vi nemlig en like stor del som brukes til vaskerom. Senere kan jeg lage et innlegg om hvordan vi har løst det. Jeg har sikkert mange tips dere kan få bruk for derfra også.

På det andre bildet ser dere at vi også får plass til et tørkestativ i standard størrelse. Det er veldig greit å kunne tørke klærne en annen plass enn i stua når man faktisk har plass til det.


Filter: #soloppgang

I kjelleren vår har vi muligheten til å oppbevare alt mulig fra julepynt til campingutstyr. Som dere ser er det god plass både under og bak trappa. Jeg har også kjøpt inn en stor romslig hylle som jeg har plassert ved siden av trappa. Foreløpig har jeg lagt en tilitersbøtte og to strandliggeunderlag i to av hyllene. Det skaper en god balanse mellom det hverdagslige og det som hører ferien til. Jeg kommer nok desverre til å måtte gå bort fra dette etter hvert da jeg egentlig ikke er helt ferdig med organiseringen av dette rommet. Det er enda en god del andre ting som også skal på plass.

På bildet under ser dere noe av det som vi hadde i boden der vi bodde før. Jeg gleder meg veldig til å få det ut av eskene, og få organisert alt ned i kjelleren. Man har så mye ting som man ikke trenger å ha framme til enhver tid, men som man likevel må beholde til den dagen behovet melder seg. Det være seg: jul, påske, halloween osv. Der vi bodde før hadde vi mye mer lagringssplass, og det førte naturligvis til at vi samlet opp og tok vare på ganske mye. Vi hadde også utebod der, noe vi ikke har her i den nye leiligheten. Så når vinteren melder seg, så tar vi nok også ned syklene i kjelleren.

Det som er så fint med at vi har fått mye mindre lagringsplass er at vi nå har fått muligheten til å rydde opp i alle tingene våre. Nå kan vi sortere og kategorisere alt, og få en mye bedre oversikt over hva vi faktisk eier. Det er jeg veldig takknemlig for. Jeg hadde først tenkt at vi skulle gjøre det før vi flyttet, men jeg kom fram til at det ville være mye hyggeligere å gjøre det etter at vi hadde kommet på plass i den nye leiligheten, sammen, som en familie. Nå venter vi bare på at det skal føles rett å sette i gang.


Filter: #fade

Siden vi akkurat har flyttet inn (1.juli), så har vi til nå ikke hatt hastverk med å få organisert dette. En venn av oss anbefalte at man burde “bo seg inn” før man begynte å gjøre store endringer. Dette rådet har vi tatt til oss. Jeg tenker at etter hvert når også disse eskene har fått bodd seg inn, så vil de kanskje finne veien ned i kjelleren helt på egen hånd.

Hylla på det første bildet er kjøpt på #biltema

“Passasjen”

Dette rommet var det første jeg forelsket meg i etter at vi flyttet inn. Ikke visste jeg, da vi var på visning, hvor mange spennende utfordringer den ville gi oss. Passasjen går fra trappa som kommer opp fra yttergangen, og videre inn til stua. Den blir som et slags bindeledd mellom hjemmet vårt og resten av verden. Når jeg går gjennom denne gangen kjenner jeg at roen senker seg, og at jeg kan virkelig kan begynne å slappe av.

Huset vårt ble bygd i 1939, og jeg har sett flere steder at tendensen med slike gamle trehus ofte er at de har mange små rom. Det husker dere kanskje også fra innlegget om soverommet. Jeg synes de som har bygd dette huset har vært kjempekreative med planløsninga da de lagde denne gangen. Jeg har enda ikke bestemt meg for hvordan jeg skal innrede dette rommet. Her finnes det uante muligheter. Kom gjerne også med tips hvis dere har noen.

Vi har begynt med å legge gitaren til mannen min inntil veggen på venstre side av rommet. Ved siden av den har jeg satt en liten vintage kommode. Her ser dere også at vi har valgt å levne den øverste skuffen litt åpen, slik at gjestene våre skal føle seg velkomne når de kommer opp trappen. Det er ikke tilfeldig at skuffen er helt tom. Det er for å illustrere at her er det plass til alle. Dette er det første som møter dem før de kommer inn i stuen, og det skaper et veldig godt utgangspunkt for hyggelige stunder.

Jeg har nettopp begynt å holde blomster. Det var en interesse som kom av seg selv da vi fikk ny leilighet. Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg har klart å få til denne. Vi har plassert en liten designskål ved siden av blomsten, slik at mannen min skal ha et sted å legge fra seg nøklene når han kommer hjem fra jobb.

Etter hvert tenker jeg at jeg kommer til henge opp noen sitater på veggen med husregler eller verdier vi verdsetter høyt i familien vår. Jeg ser også for meg at min og min manns forbokstav vil gjøre seg i vinduskarmen. Jeg føler virkelig at dette rommet kan bli et slags fristed der man kan trekke seg tilbake for å finne roen. Så kan man sitte med ryggen inntil den ene veggen, og føttene mot den andre. Så kan man lene seg tilbake mens man drømmer seg bort, og kanskje ønske at det var 1939 igjen. Eller vent nå litt…

Kommoden er kjøpt brukt på #fretex, designskåla er en innflytningsgave fra #sparebank1

Filter #fade

Soverommet – del 2

I dag har jeg lyst til å vise dere resten av soverommet vårt. Hvis dere leste forrige innlegg, så husker dere kanskje at det har skråtak. Ikke bare på den ene siden, men på den andre siden også. Rommet er også veldig lite. Derfor har vi måtte vært kreative. Siden vi ikke har plass til nattbord har jeg gått til innkjøp av noen vegghengte hyller.

Jeg har lest et sted at sengetepper ikke er å anbefale da de er uhygieniske. De gir dårlig lufting, og midden gode forhold. Derfor lar vi alltid sengetøyet ligge nonchalant utover sengen, slik som vist på bildet. Det uttrykket det gir er også en fin kontrast mot de harde hvite veggene.

Jeg sover på venstre side, og som dere ser har jeg askepottsengetrekk. Han har hestemotiv. I en travel hverdag får det meg til å føle meg som en prinsesse når dagen er over. Mannen min føler seg som silkesvarten. Her har vi byttet om på putene, som er et symbol på det forholdet vårt handler om: å gi og ta. En annen grunn til det er at vi overtok sengetøyet til datteren min da hun fikk våre. Mannen min er litt for het til å ligge med under dobbeldyne.

Senga er fra #møbelringen, hyllene er kjøpt på #bohus, lampene er fra #christianiabelysning

Filter: #fade #downlight #sjablong

 

Interiør <3

Etter at vi kjøpte oss ny leilighet i juni har jeg blitt veldig interessert i interiør. Jeg har egentlig alltid vært det, men nå er det blitt ekstra morsomt. Jeg begynte å poste noen bilder fra det nye hjemmet vårt på Facebook, og jeg har fått veldig mange fine tilbakemeldinger på dem. Jeg tror kanskje jeg har gitt flere av mine venner et lite dytt i riktig retning til å få til det lille ekstra også i sitt hjem. Her skal dere få se de innleggene jeg har laget til nå. Håper det kan være til inspirasjon.

Kontoret!

Her er kontoret vårt! Skrivebordet og stolen er kjøpt brukt på selges/byttes eller ønskes kjøpt i Tromsøområdet-gruppen på Facebook, lampa er hentet i min tantes kjeller, verktøyskassa er fra Biltema, min manns stresskoffert i gult er fra Tropehagen Zoo, barnet har jeg laget selv.
Filter: ‪#‎fade‬ ‪#‎sjablong‬

Som oppbevaring har vi valgt å bruke golvet, da det skaper et hjemmekosli preg. Barbiehuset er hjemmesnekret av min bestefar.

Badet!

Her ser dere litt av vår baderomsinnredning. Vi har valgt å sortere produktene våre etter “kropp og sjel”-prinsippet. Til venstre ser dere et assortert utvalg av diverse kroppsprodukter. Noen er plassert oppned og noen “riktig” vei. Dette for å skape et litt morsomt preg. Til høyre har vi plassert mer sjelelige produkter. Jeg synes dette gir en god balanse på baderommet. Neglelakken er fra ‪#‎hennes‬&mauritz. Husker ikke nyanse. Lagt på i juni.
Filter: ‪#‎nostalgi‬ ‪#‎lysglimt‬

Soverommet!

Her ser dere hvordan vi har løst klesoppbevaringssituasjonen på soverommet.
Siden vi har et ganske lite soverom med skråtak på begge sider har vi kjøpt inn en stor og romslig dobbelkommode til klærne. Én side til han, og én til henne. Her lar vi aldri skuffene være lukket helt igjen. Dette fordi åpenhet er veldig viktig for oss, og det gjør også at vi føler oss ekstra velkomne hver gang vi kommer inn i rommet. Vi har alltid én enslig sokk, i nøytral farge og størrelse, liggende oppe på kommoden, i tilfelle en av oss skulle være uheldig å trekke en singel -veldig praktisk i en travel hverdag. Ved siden av kommoden har vi en stol som vi kan oppbevare halvskitne klær på. Det er ikke alltid vi klarer å bestemme oss der og da for om de skal i skittentøyskurven eller tilbake i kommoden. Vi har også valgt å ha en pappeske under klærne på stolen slik at man skal slippe å bøye seg når man skal ta opp et nytt plagg. Vi har en liten skittentøyskurv stående ved siden av kommoden der vi legger de helskitne klærne. Og som dere ser, og sikkert har skjønt: hos oss er begeret aldri verken halvtomt eller halvfullt. Nei, her renner det over!
Kommoden er fra ‪#‎skeidar‬, skittentøyskurven fra ‪#‎jysk‬, og stolen er vintage.
Filter: ‪#‎mykglød‬ ‪#‎sjablong‬ ‪#‎nostalgi‬