Nyttårsforsett 2015

Da var tiden for neste års nyttårsforsett inne. Jeg har lenge prøvd å komme på noe jeg burde bli bedre på, men uten hell. I dag kom jeg endelig på noe. Jeg har faktisk én dårlig egenskap: jeg er litt for flink til å fortelle andre (les: de/den som måtte føle seg truffet (les: ikke du, Silkesvarten) ) hva de burde bli bedre på. Det skal jeg herved slutte med. Altså, årets nyttårsforsett er ikke fortelle andre hva de burde bli bedre på. Heldigvis har jeg en jobb som lar meg gjøre akkurat det.

Ps! Jeg klarte det ikke. Godt nytt år, allesammen!! Takk for det gamle!

Jula 2015

Jeg er lærer. De travleste månedene i året for meg er juni og desember. De to første ukene av desember gikk til å vurdere to bunker med norsktentamener, og å sette karakterer for første termin. Jeg hadde ikke tid til å bake eller kose meg med julegreier. Vi klarte å få pyntet huset i tide, men ikke noe mer enn det. I tillegg hadde jeg man-flu nesten en uke, så jeg hang etter med arbeidet. Jeg hadde tenkt at etter at de to ukene var over, skulle vi mållkose oss supereffektivt den siste uka før julaften. Da skulle vi spille spill, lage alle julegavene, ta husvasken, synge julesanger, bake pepperkaker, se julefilmer, pakke inn julegavene osv osv. Forventningene mine var skyhøye. Jeg var sliten og hadde gledet meg til at alt dette endelig skulle skje. Det jeg ikke hadde tatt med i planlegginga var at vi også måtte planlegge alle måltider og hvor vi skulle være til enhver tid. Dere kan vel tenke dere hvor perfekt og smertefritt alt dette gikk. Nei, vet dere hva. Jeg fikk en kjempeidé til hva vi skal gjøre til neste år. Hvorfor ikke starte juleforberedelsene i november allerede? Kan ikke adventstida starte 1.november i stedet for 1. desember? Det syntes jeg hørtes ut som en strålende idé. Hvorfor skal man stappe alt man skal gjøre på så kort tid? Sånn at man glemmer å kose seg oppi alt. Etter at jeg kom til å tenke på dette, kom jeg på at oktober er forresten en drittmåned her nord. Det er mørkt og trist, og alt er bare kjipt for min del. Kanskje det hadde vært en enda bedre idé å starte adventstida 1.oktober? Jeg presenterte det for familien, og alle synes det var en strålende idé. Vi high fivet på det, og sånn blir det: jula 2015 starter i oktober!

Adventstid

Nå er endelig den deilige adventstida her! Alt blir så mye koseligere i i denne tida. Maten blir bedre, menneskene blir gladere, og husholdningssafta smaker aldri så godt som i førjulstida. Jeg har satt fram den etterlengtede kobberlysestaken, og med det ønsker jeg alle mine lesere en nydelig desember! 💖